Mann i rullestol lager smoothie ved hjelp av bryterstyring

Vi tilbyr skreddersydde løsninger for den enkelte, med både arbeid og aktivitet. Hos oss står mestring og mening i hverdagen i fokus. Dette praktiserer vi ved å tilby forskjellige aktiviteter:  

Markedsgruppa har som ansvar å planlegge produksjon frem mot våre sommer-  og julemarkeder. Produksjonen som gjøres til disse markedene skaper mange arbeidsoppgaver og stor aktivitet hos oss. Vi forsøker å tenke mangfold og stor deltakelse når vi velger ut produkter til våre markeder. Målet er at så mange deltakere som mulig skal kunne delta på hele eller deler av produksjonen. Gjennom samhandling får vi til gode sluttprodukter.

Mann løfter aviser ut av bil

Å produsere tennbriketter er en viktig aktivitet hos oss, som involverer mange av våre deltakere. Vi tar ut stifter av aviser, makulerer, klemmer tennbrikettene, dypper dem i smeltet stearin og til slutt pakkes de i poser. Våre deltakere ordner selv etikettene. Tennbrikettene er 100% bærekraft i praksis. De er populære, og vi selger dem hele året.

Hagen vår og ikke minst drivhuset vårt, har blitt en viktig del av våre aktiviteter for deltakerne. Hagen og drivhuset gir oss rom for mer uteaktivitet. Vi har aktiviteter som såing av ulike vekster, i hovedsak bær, urter og grønnsaker som vi bruker til produksjon av matvarer og i matlaging. 

Fosseduren er et samarbeid med kulturskolen i Stjørdal kommune. Fosseduren er et band som øver på aktivitetssenteret hver tirsdag i skoleåret. Det ledes av tre lærere fra kulturskolen. For å bli medlem i Fosseduren søker man plass via kulturskolen, men alle som er på aktivitetssenteret kan delta som publikum på konsertene.

Vi gjennomfører matkjøring for sentralkjøkkenet i Stjørdal kommune tre dager i uka. Våre deltakere bistår med frakting og plassering av mat i hyllene ute på enhetene hvor maten leveres.

Vi tar på oss ulike oppdrag fra Stjørdal kommune og lokalt næringsliv. Dette kan være makulering, pakking, sorterings- og merkings oppgaver eller lignende. 

Mann på tur, ligger i løv Vår turgruppe tilbyr tilrettelagte turer for våre deltakere. Alle deltakerne får tilbud om å delta på tur, så lenge de har helse til å være med. Turgruppa benytter turmulighetene i vårt nærmiljø. Målet er at deltakerne skal oppleve mestring og gode opplevelser.  Vi har varierende innhold som f.eks. fiske, båt-, gåtur, båltenning og hengekøye. Turer i naturen er viktig for å bedre både fysisk og psykisk helse for den enkelte.

 

Enkelte av våre deltakere har gjennom år har jobbet med foredrag. Foredragene kan gi innsikt i hvordan det er å leve med fysiske utfordringer, hvordan kommunikasjonen er når du må bruke forskjellige kommunikasjonsverktøy og hvor viktig det er å delta i samfunnet. Ta kontakt om du ønsker at en av våre deltakere skal holde et foredrag for din bedrift. 

Vi lager kakeprint på bestilling. Vår kakeprint gjør seg på festkaken til store eller små anledninger. Send oss bilde, og vi printer ut et spiselig bilde som kan "toppe" bursdagsfesten. For bestilling klikk her: 

Vi har et stort og fint kjøkken som vi benytter til matlaging. Hver uke har vi en dag med varmlunsj, som er til salgs for alle deltakere og ansatte. Vi baker også kaker som serveres på bursdagsfeiringene på huset. Matlaging er også en del av produksjonen til våre marked, da selger vi egenproduserte drops, småkjekser, marmelader/gele mm.

På aktivitetssenteret er vi opptatt av fysisk aktivitet. Vi har en gymsal som vi benytter aktivt i vårt tilbud. Her har vi ballaktiviteter, styrketrening, sirkeltrening og dans. I tillegg har flere av våre deltakere treningsprogram som er tilrettelagt sine behov. De inneholder styrkeøvelser, tøyningsøvelser og øvelser som er med på å strekke kroppen og gi muligheter for å endre posisjon.

Dame som benytter sanserom Vi har et stort og flott sanserom som vi benytter aktivt for å stimulere ulike sanser hos deltakerne. Vi benytter rommet for å skape opplevelser, stimulere synssansen og gi økt sanse stimulering generelt.

Vi har også innredet et sparom, der det er muligheter for lett spa og velvære. Der har vi bl.a en massasjestol.

 

I Fides møter vi mennesker der de er, og følger dem dit de vil og kan.