Arbeidsrettet rehabilitering (ARR)

Formål: Arbeidsrettet rehabilitering er et målrettet tiltak som styrker arbeidsevnen til den enkelte, og bidrar til mestring av helserelaterte og sosiale utfordringer som hindrer deltakelse i arbeidslivet. Vårt overordnede mål er å støtte deltakere i å enten komme i arbeid eller forbli i arbeidslivet, til tross for helseutfordringer.

Målgruppe: ARR er tilpasset sykmeldte og personer med nedsatt arbeidsevne som står i fare for å miste, eller har vanskeligheter med å skaffe, en inntektsgivende jobb.

Varighet: Tiltaket har en varighet på 6 uker, med mulighet for forlengelse inntil ytterligere 6 uker (etter godkjenning fra NAV). Hver deltaker får tilrettelagt en skreddersydd løsning som er tilpasset deres livssituasjon, og tilbudet består av inntil 30 timer per uke, avhengig av individuelle behov.

Vårt tilbud: Vårt team jobber tett med hver deltaker for å finne strategier som støtter dem i å fungere i arbeidslivet, uavhengig av sykdom eller skade. Vi tilbyr løsningsorienterte aktiviteter og tjenester som legger til rette for økt arbeidsevne:

Veiledningssituasjon med en mann og en kvinne

  • Kartlegging av arbeidsevne
  • Samarbeid med arbeidsgiver for å tilpasse arbeidsplass og oppgaver
  • Arbeidsplass tilrettelegging og bistand til å finne nye eller justerte arbeidsoppgaver
  • Styrking og opplæring av arbeidstakerrollen gjennom individuelle veiledningssamtaler
  • Karriereveiledning og støtte i overgang til arbeidslivet
  • Undervisning i arbeidslivskompetanse og livsmestring
  • Helsefremmende tiltak: Vi tilbyr en rekke aktiviteter som styrker både fysisk og mental helse. Dette inkluderer trenings- og bevegelsesaktiviteter, samtalegrupper, og stressmestring for å håndtere negative tankemønstre. Vi har også fokus på ernæring, smertehåndtering og søvn, slik at deltakerne får en helhetlig tilnærming til bedre livskvalitet og økt arbeidsevne
  • Tilgang til karriereportalen, digitalplattform med ressurser for læring og utvikling

2 voksne kvinner i veiledningssituasjonVi vektlegger sammenhengen mellom arbeid og helse, og jobber systematisk med mål- og aktivitetsplaner som skreddersys til hver enkelt deltaker. Hver deltaker i Arbeidsrettet rehabilitering (ARR) får en dedikert hovedveileder som følger dem gjennom hele tiltaksløpet. Våre veiledere har bred kompetanse og bakgrunn innen fagområder som fysioterapi, psykologi, sykepleie, ernæring, folkehelse, rehabilitering og psykisk helse. Dette gjør at vi kan tilby en helhetlig og individuelt tilpasset oppfølging, der samarbeid mellom veileder og deltaker står i fokus.

For deltakere som allerede har et arbeidsforhold, gir jobbveilederen også oppfølging på arbeidsplassen, både til arbeidsgiver og deltaker. Målet er å utarbeide en plan som legger til rette for gradvis tilbakeføring eller opptrapping i arbeid, slik at overgangen oppleves trygg og gjennomførbar.